0StefforCVBW.jpg

Steffen van der Wallen

Adviseur Zonnepanelen

GLAS EN 
GLAS ZONNEPANELEN

NIEUW !

Bereken je winst in 4x stappen

Voor en Na- delen

Wat zijn glas en glas zonnepanelen ?

Glas-glas zonnepanelen zijn zonnepanelen die veel minder last hebben van de degradatie zoals de klassieke zonnepanelen. Dat wil zeggen dat de fabrikanten deze type panelen een langere levensduur garanderen met een beter rendement.

Een standaard zonnepaneel bestaat uit een aluminium frame met laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie. Deze lagen hebben een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Door deze blootstellingen zal zonnepanelen elk jaar een klein beetje minder gaan presteren. De meeste fabrikanten kunnen daardoor nooit een 100% vermogensgarantie afgeven. In de meeste gevallen geven zij een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar.

 

Een glas-glas-zonnepaneel daarentegen bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag met glas. Het paneel heeft daardoor veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen geven een vermogensgarantie van 85% na 30 jaar.

 

De Glas & Glas zonnepanelen met aluminium frame zijn nauwelijks van gangbare zonnepanelen te onderscheiden. Alleen vanaf de achterzijde is het zichtbaar dat glas gebruikt is in plaats van kunststof.

 

De frameloze zonnepanelen zien er beduidend anders uit. Het geheel is in feite één stuk glas, met aan de achterzijde de connectoren. In de meeste gevallen zijn deze volledig zwart uitgevoerd.

Ploftekening.jpg
Glas-Glas-zonnepaneel-overkapping.jpg
Prijs Glas & Glas zonnepanelen

 

De prijs voor glas-glas zonnepanelen is hoger dan gangbare zonnepanelen.

Voor Glas & Glas zonnepanelen met frame liggen de prijzen circa 20% hoger.

 

Voor glas-glas zonnepanelen zonder frame kunnen de prijzen 30 tot 50% hoger liggen.

 

Berekening verschil in opbrengst tussen gangbare- en glas-glas zonnepanelen over 25 jaar:

Gewicht glas en glas zonnepanelen.

 

Omdat er geen kunstof maar glas geplaatst wordt op het achterpaneel zijn deze panelen +29% zwaarder dan de gebruikelijke panelen.

Dwz 23 Kg ipv 18 Kg per paneel. Dit kan ten nadele zijn voor uw dakbelasting.

Vraag daarom aan uw adviseur voor advies voor uw dak situatie.

 

In vergelijking met Premium Panelen garanderen de fabrikanten gemiddeld 90% op 25 jaar en zijn ook gemiddeld 20 tot 40% duurder dan de standaard panelen.

Uit onze testen blijkt dat Glas & Glas panelen niet beter presteren dan PREMIUM zonnepanelen.

Garantie op Installatie

expertISO staat garant voor de geplaatste installatie, deze garantie is 2 jaar en onze aannemers aansprakelijkheid is 10 jaar. Uit ervaring hebben wij geleerd wanneer na de eerste week alles naar behoren blijft werken zullen de panelen optimaal blijven produceren. Onze eigen technische dienst komt ook ter plaatse wanneer er iets aan de hand is met de installatie door bijvoorbeeld stormschade of andere zaken.