0StefforCVBW.jpg
Meest gestelde zonnepanelen vragen

Steffen van der Wallen

Adviseur Zonnepanelen

Let's Save Energy

Wat zijn de beste Zonnepanelen ? 

Wat zijn goede merken zonnepanelen ? Waar worden de beste zonnepanelen geproduceerd? Hoe komen die zonnepanelen uit de testen?

Wij hebben hier een duidelijke visie over, en onze ruime expertise leidt ons tot de beste combinaties tussen panelen en omvormers - ook voor u!

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de specifieke situatie. 

Het aantal zonnepanelen, de hoek waarin ze liggen, in hoeverre de panelen zuiders gericht zijn en aan hoeveel uren zon ze worden blootgesteld bepalen de opbrengst. Het is daarom verstandig om je te laten adviseren door één van onze inspecteurs.

Geen reden om uit te stellen.

         

Heeft u een geschikt hellend of plat dak? Dan is het verstandig om zonnepanelen te plaatsen. Ligt de plaatsing buiten uw renovatiebudget? Dan bieden wij aantrekkelijke energie-leningen aan. Uw nieuwe panelen leveren al snel voldoende resterende energie op om de kosten van de lening te dekken. Wacht niet langer, vraag vandaag nog één van onze experts om een diagnose van uw dak.

Zonnekaart applicatie

 

Het Vlaamse Energie Agentschap heeft een applicatie ontwikkeld waarmee u snel kunt nagaan of uw dak al dan niet in aanmerking komt voor het plaatsen van zonnepanelen. Geef hier het adres door en verkrijg vliegensvlug en kosteloos uw eerste virtuele rendement rapport. 

Er zijn geen verplichtingen verbonden aan het gebruik van de app, commercieel noch overheidsgebonden.

Zonnepanelen of zonnecollectoren

In de volksmond worden zonnepanelen en zonnecollectoren nog wel eens door elkaar gebruikt. Zonnecollectoren zijn bedoeld voor het opwarmen van water, ten behoeve van de cv of kraanwater. Ze bestaan meestal uit buizen waar water of een andere vloeistof doorheen stroomt. Deze vloeistof wordt opgewarmd waarna de warmte wordt opgeslagen. Zonnepanelen zijn voor de opwekking van stroom.

Beter Energielabel met zonnepanelen.

 

Met het plaatsen van zonnepanelen verbetert u het energielabel van uw woning en verlaagt u de energiekosten drastisch. Zonnepanelen maken uw woning tevens aantrekkelijker op de markt. De panelen verhogen de waarde van de woning en gaan zo'n 25 tot 30 jaar mee.

Zonnepannen.

Dit is esthetisch gezien de beste oplossing voor wie de klassieke look van zijn dak graag behoudt. De zonnepanelen worden teruggebracht naar het dakpanmodel. De prijs van deze installatie is ongeveer 3.5x duurder dan dat van normale zonnepanelen. De terugverdientijd bedraagt zo'n 20 jaar. Zonnepannen hebben ook 25% meer oppervlakte nodig om dezelfde opbrengst als een normaal zonnepaneeldak te kunnen verwezenlijken.

zonnie.jpg
Hoe werken Zonnepanelen?

 

In een zonnepaneel bevinden zich zonnecellen. Deze cellen bestaan uit twee lagen waartussen energie wordt opgewekt wanneer deze in contact komen met zonlicht. De geproduceerde stroom is echter niet direct toepasbaar. De stroom moet omgezet worden naar bruikbare wisselspanning. Daarvoor is een omvormer nodig. 

Er bestaan verschillende types panelen:

  • Polykristallijn

  • Monokristallijn 

  • Dunne Film

Polykristallijn

Bij polykristallijn panelen bestaan de zonnecellen uit silicium. Na een verhittingsproces worden de cellen afgekoeld en liggen vervolgens in verschillende richtingen door elkaar. Daarom noemen we dat polykristallijn. Deze panelen herken je doorgaans aan hun blauwe kleur.

Monokristallijn

Ook vervaardigd van silicium met een verschil: na het verhitten liggen deze cellen gelijkmatig in dezelfde richting. De cellen zijn herkenbaar aan hun zwarte uitvoering. Er is bijna geen verschil in opbrengst tussen mono- en polypanelen.

Dunne Film

Dunne Film of CIS panelen (Copper Indium Selenium) maken geen gebruik van silicium en zijn daarom milieuvriendelijker dan de klassieke panelen. Prestatie vergelijking met de klassieke panelen is afhankelijk van hun locatie. Ze zijn te herkennen aan hun diep zwarte kleur.