ASBEST verwijderen 

met expertISO®

Ervaar optimaal wooncomfort

en bespaar..

ASBEST

Zet hier de eerste stap naar duurzaam wonen en vraag een gratis advies en vrijblijvende offerte op

ASBEST.jpeg

Asbest wil je natuurlijk zo snel mogelijk laten verwijderen, want de invloed op je gezondheid kan enorm zijn. Ook als het hechtgebonden asbest is, want na verloop van jaren kunnen er door slijtage toch asbestvezels vrijkomen.

Uiteraard komen er kosten kijken bij het verwijderen van asbest. Hoeveel dit bedraagt, is sterk afhankelijk van waar het asbest zich bevindt. Er wordt vooral een onderscheid gemaakt tussen het verwijderen van asbest in ruimtes en het verwijderen van asbesthoudende golfplaten of asbestleien.

ASBEST.jpeg
ASBEST2.jpg

Asbest premie

Vanaf 1 januari 2021 kan je beroep doen op een asbest verwijderen premie die voorzien is door de Vlaamse regering. Je kan het aanvragen bij de netbeheerder Fluvius. De premie bedraagt 8 euro per vierkante meter. Tenminste als je ook je dak of gevel isoleert. Hou er rekening mee dat de werken moeten worden uitgevoerd door een professionele aannemer. Anders kom je niet in aanmerking voor de asbest premie.

Asbestattest 2022

De Vlaamse regering wil het asbest in Vlaamse gebouwen en woning zo snel mogelijk verwijderen. De bedoeling is dat Vlaanderen tegen uiterlijk 2040 asbestveilig wordt. Om die reden wordt in 2022 een asbestattest verplicht bij de verkoop van woningen en gebouwen die ouder zijn dan bouwjaar 2001.

ADVIES OF EEN

OFFERTE OP MAAT AANVRAGEN

Hoe herken je asbest dak?

De algemene methodes hierboven kan je ook gebruiken om asbest in je dak te herkennen, maar er zijn nog een aantal andere manieren om dit te testen.

Allereerst is het handig om te weten dat asbest vooral teruggevonden wordt in oude onderdaken, kunstleien of daken met golfplaten. Hoe je asbest opspoort, hangt af van het materiaal.

Asbest dakpannen herkennen

Als er asbest in je dak zit, dan gaat het over kunstleien of golfplaten. Dakpannen bevatten geen asbest. Bij golfplaten kan je asbest herkennen aan de letters die erop staan. Als je NT, AF, AFM, NA, AP of AV ziet staan, bevatten ze geen asbest en als je AT, NF of CAF ziet staan, gaat het wél over asbest golfplaten.

Asbestleien komen wel nog voor. Maar gelukkig is het niet moeilijk om ze te herkennen. Als ze vóór 1990 geplaatst werden, weet je al bijna zeker dat ze asbest bevatten.

Als je kunstleien dak uit de periode van 1990 tot 1998 komt, dien je naar de uitvoering en fabrikant te kijken. Asbestleien zijn vaak grijs vanbinnen, maar worden rood of zwart geschilderd. Je kan ze dus niet meteen onderscheiden van andere kunstleien.

Als je geen zekerheid krijgt door bovenstaande methodes, kan je het best een test laten uitvoeren door een erkende vakman.

ASBEST1.jpeg
ASBEST BigBags.jpg

Hoe gaan we te werk?

Als je asbest laat verwijderen wordt je woning volledig afgezet en worden asbesthoudende materialen voorzichtig gedemonteerd. Daarna worden ze dubbel en luchtdicht verpakt in een folie en afgevoerd in containers.

Balken worden schoongemaakt en als laatste kan er een controle worden uitgevoerd door een erkend labo voor een asbestvrij certificaat van de woning.

Duur van dit hele proces precies hangt af van hoeveel asbest er aanwezig is. Dit kan slechts één dag duren, maar ook enkele weken.

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook